Akciju i Konkurs „Otpadom ukrasi, planetu spasi”

Fakultet za ekologiju Nezavisnog univerziteta Banja Luka u saradnji sa Nevladinom organizacijom EKOSFERA, u okviru obilježavanja Dana planete Zemlje, 22. aprila, organizuje Akciju i Konkurs pod nazivom „Otpadom ukrasi, planetu spasi”. Konkurs za najbolji rad na istoimenu temu odnosi se na kreativne radove sa plastikom (flašama, čepovima i sl.), starim novinskim papirom, konzervama, starim gumama, drvetom, starom odjećom i sličnim materijalom-otpadom.
Akcija se fokusira na: smanjiti korišćenje, iskoristiti ponovo i reciklirati (formula 3R- Reduce, Reuse Recycle). Kroz radionice i konkurs za najbolje radove na datu temu, djeca će lako upamtiti ove osnovne principe kroz zabavu i igru.
Radionice na temu ponovo upotrebi će se održaće se 04.04. i 18.04. u prostorijama Nezavisnog univerziteta Banja Luka i 25.04.2015. u Domu omladine. Sve radionice počinju od 10:00 časova.
U akciju smo uključili studente svih fakulteta NUBL-a. Studenti Fakulteta lijepih umjetnosti će stvarati „umjetnost od otpada”. Studenti Pedagoškog fakulteta će pored studenata ekologije voditi nekoliko radionica i spremiti mali igrokaz na ovu temu. Fakultet za ekologiju kao „nosilac“ ove akcije pored radionica, uključio je studente u izradu eksponata od otpada kojima su dali novu namjenu. Njihovi radovi će biti predstavljeni u okviru izložbe i time pokazati da i otpad ima određenu materijalnu vrijednost. Radovi studenata ne ulaze u takmičarski dio.
U subotu 25.04.2015. godine u Domu omladine od 10:00 do 15:00 organizujemo završnu manifestaciju, postavićemo izložbu, imati par radionica i proglasiti pobjednike.
Ovom prilikom želim pozvati sve koji žele da pomognu, da nagradimo što veći broj učesnika, da nam se jave.

Doc. dr Slobodanka Pavlović

Otpadom ukrasi planetu spasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *